۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۰:۲۷
پنجشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۷:۱۹
کد خبر: ۱۱۲۵۶۹
عملیات «وعده صادق ۴» روز نهم آتش بس | طعنه رهبر دموکرات‌های سنا: مدیریت ترامپ در عملیات «خشم حماسی» یک «شکست حماسی» بود| اسرائیل: ایران آتش‌بس لبنان را به آمریکا تحمیل کرد | آیا لبنانی‌ها از آتش‌بس استقبال می‌کنند؟

روز چهل و هشتم «جنگ رمضان» | رسانه عبری: ترامپ از ترس اختلال در مذاکرات، مجبور به اعلام آتش‌بس در لبنان شد

روز چهل و هشتم «جنگ رمضان» | رسانه عبری: ترامپ از ترس اختلال در مذاکرات، مجبور به اعلام آتش‌بس در لبنان شد
آتش‌بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز نهم شده که اخبار مربوط به احتمال تمدید آتش بس اوج گرفته؛ در این میان تسنیم می‌گوید ایران هنوز با تمدید آتش‌بس موافقت نکرده. در همین حال سفر فرمانده ارتش پاکستان به تهران هم در کانون توجهات قرار گرفته؛ صداوسیما می‌گوید عاصم منیر برای انتقال پیام آمریکا و برنامه ریزی برای دور دوم گفت‌و‌گو‌ها وارد تهران شده است.

گزارش لحظه ای از «جنگ رمضان» در حال به روز رسانی ...

۲۳:۵۰» سخنگوی وزارت خارجه: توقف جنگ در لبنان بخشی از تفاهم آتش‌بس بین ایران و آمریکا با وساطت پاکستان بود

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه با استقبال از اعلام آتش‌بس در لبنان، خاطرنشان کرد توقف جنگ در لبنان بخشی از تفاهم آتش‌بس بین ایران و آمریکا با وساطت پاکستان بود و جمهوری اسلامی ایران از ابتدا در جریان گفتگوهای خود با طرف‌های مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله در مذاکرات اسلام‌آباد، بر ضرورت برقراری هم‌زمان آتش‌بس در کل منطقه از جمله لبنان تاکید داشت و این موضوع را پس از مذاکرات اسلام‌آباد نیز با جدیت دنبال کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن تجلیل از استقامت اسطوره‌ای مردم لبنان و رزمندگان مقاومت در برابر تجاوز و اشغالگری رژیم صهیونیستی، از مساعی جمیله پاکستان، به‌ویژه طی ۲۴ ساعت گذشته، که نهایتا منجر به اعلام آتش‌بس ده روزه گردید، تقدیر کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان با تسلیت به خانواده‌های شهدای مقاومت لبنان و ابراز همبستگی با مردم و دولت لبنان، بر ضرورت عقب‌نشینی کامل رژیم صهيونيستی از مناطق اشغالی در جنوب لبنان، آزادی کلیه اسرا و بازگشت همه آوارگان به مناطق سکونت خود و بازسازی مناطق و زیرساخت‌های تخریب شده لبنان با کمک جامعه بین‌المللی تاکید کرد.

۲۳:۵۰» نخست‌وزیر پاکستان به ترکیه سفر کرد

«شهباز شریف» نخست‌وزیر پاکستان روز پنج‌شنبه اعلام کرد که به دعوت «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه به آنتالیا سفر کرده است.

۲۳:۳۷» قالیباف: با احتیاط به آتش‌بس لبنان نزدیک خواهیم شد و تا زمان دستیابی به پیروزی کامل، متحد خواهیم ماند

قالیباف در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «همانطور که دیشب گفتم، آتش‌بس تنها نتیجۀ پایداری حزب‌الله و وحدت محور مقاومت بود. ما با احتیاط به این آتش‌بس نزدیک خواهیم شد و تا زمان دستیابی به پیروزی کامل متحد خواهیم ماند.»

وی افزود: «از تلاش‌های میانجی‌گرانۀ دولت پاکستان و ژنرال عاصم منیر برای تأمین این آتش‌بس تشکر می‌کنم. ما همچنان به عهد خود پایبندیم...»

۲۳:۲۸» المیادین به نقل از مقام ارشد ایرانی: برای برقراری آتش‌بس در لبنان بار‌ها موشک‌ها روی سکو رفت

فارس: المیادین نوشت: یک مقام ارشد نظامی ایران اظهار کرد: برای پیگیری روند آتش‌بس در لبنان بعداز بی‌نتیجه‌ماندن تلاش‌های دیپلماتیک، بارها تا آستانۀ جنگ رفتیم و سکوها آمادۀ پرتاب موشک شد.

وی افزود: دیشب مجبور به تعیین ضرب‌الاجل قطعی شدیم که بالاخره دشمن با مشاهده جدیت و قطعیت شروع عملیات و همزمان با ایستادگی فداکارانۀ حزب‌الله در خط مقدم، وادار به توقف آتش روی لبنان شد.

۲۳:۱۰» سردار قاآنی: اگر آتش‌بسی انجام شود، نتیجه ایستادگی مقاومت لبنان و حمایت جمهوری اسلامی ایران است

سردار قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه در مورد آتش‌بس لبنان نوشت: 

بسم الله الرحمن الرحیم

مردم عزیز لبنان و منطقه می‌دانند پیروز میدان سرنوشت ساز حزب‌الله قهرمان است.

اگر آتش‌بسی انجام شود نتیجه ایستادگی با صلابت مقاومت لبنان و حمایت جمهوری اسلامی ایران است.

برخی بدنبال تحمیل ذلت به مردم با عزت لبنان هستند ولی ایستادگی حزب‌الله ثابت کننده هیهات من‌الذله است.

۲۳:۰۸» رسانه‌های عبری: حزب‌الله طی چند دقیقه ۲۰ موشک به سمت شهرک کرمئیل‌ و‌نهاریا شلیک کرد

رسانه‌های اسرائیلی اعلام کردند: حزب‌الله طی چند دقیقه ۲۰ موشک به سمت شهرک کرمئیل‌ و‌نهاریا شلیک کرد.

۲۲:۴۴» یدیعوت آحارانوت: ترامپ از ترس اختلال در مذاکرات، مجبور به اعلام آتش بس در لبنان شد

یدیعوت آحارانوت نوشت: ترامپ از ترس اختلال در مذاکرات با ایران مجبور به اعلام آتش بس در لبنان شد.

۲۲:۳۶» رویترز: به دنبال جنگ علیه ایران، فروش سوخت دریایی در بندر فجیره امارات در ماه مارس به شدت کاهش یافت

رویترز نوشت: بر اساس آخرین داده‌ها و منابع تجاری، فروش سوخت دریایی در بندر فجیره امارات متحده عربی در ماه مارس به شدت کاهش یافت و به پایین‌ترین حد خود رسید، پس از آنکه درگیری آمریکا و ایران عرضه و تقاضا را در این مرکز کلیدی سوخت‌دهی در خاورمیانه مختل کرد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، فجیره که در دریای عمان و درست در خارج از تنگه هرمز واقع شده، یک نقطه کلیدی برای سوخت‌گیری کشتی‌هایی است که نفت و سوخت را از منطقه حمل می‌کنند.

بر اساس داده‌های منطقه صنعتی نفت فجیره که توسط S&P Global Energy منتشر شده و داده‌های تاریخی موجود از سال ۲۰۲۱، فروش سوخت‌های دریایی (به استثنای روان‌کننده‌ها) در ماه مارس به ۱۵۸,۸۵۲ متر مکعب (حدود ۱۵۷,۳۰۰ تن متریک) رسید که پایین‌ترین میزان ثبت‌شده است.

حجم فروش نسبت به فوریه بیش از ۷۰ درصد کاهش داشته است.

۲۲:۲۹» اروپا: آتش‌بس بین اسرائیل و لبنان باید در محل اجرا و تأیید شود

رئیس شورای اروپا تأکید کرد: آتش‌بس بین اسرائیل و لبنان باید در محل اجرا و تأیید شود.

۲۲:۲۶» ریاض: از آتش‌بس در لبنان استقبال می‌کنیم

وزارت خارجه عربستان تأکید کرد: ما از اعلام آتش‌بس ترامپ در لبنان استقبال می‌کنیم و از نقش مثبت رئیس‌جمهور، رئیس پارلمان و رئیس دولت لبنان قدردانی می‌کنیم.

۲۲:۲۴» ادعای ترامپ: ممکن است توافق با ایران قبل از پایان موعد آتش‌بس اتفاق بیفتد

ترامپ مدعی شد: ممکن است توافق با ایران قبل از پایان موعد آتش‌بس اتفاق بیفتد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آمریکایی‌ها تا کی باید این قیمت‌های بالای بنزین را تحمل کنند؟ گفت: خب، خیلی هم بالا نیستند.

ترامپ مدعی شد: ایران موافقت کرده است که سلاح هسته‌ای نداشته باشد؛ آنها به شکلی بسیار قاطع با این موضوع موافقت کرده‌اند. ما توافقات زیادی با ایران داریم، و فکر می‌کنم اتفاق بسیار مثبتی در حال رخ دادن است.

رئیس‌جمهور ایالات متحده ادامه داد: باید کاری را که درست است انجام دهم. هیچ مشکلی با پاپ ندارم. با او درگیر نیستم. پاپ بیانیه‌ای صادر کرد که گفت ایران می‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد. من می‌توانم با پاپ مخالف باشم.

ترامپ اذعان کرد: از استرالیا راضی نیستم؛ وقتی در هرمز به آن‌ها نیاز داشتیم، حضور نداشتند.

۲۲:۰۷» ادعای الجزیره: پاکستان در تهران مشغول رایزنی درباره «امکان دستیابی به توافق چارچوبی ایران و آمریکا» و «امکان تمدید آتش‌بس» است

نورالدین الدغیر خبرنگار الجزیره در تهران مدعی شد: مذاکرات هیئت پاکستانی در تهران در حال بررسی پیشنهاد آمریکا است. آنچه در حال مذاکره درباره آن است، دور جدیدی از مذاکرات نیست، بلکه موارد زیر است:

امکان دستیابی به توافق چارچوبی ایران و آمریکا

امکان تمدید آتش‌بس برای فراهم کردن فضا برای مذاکرات

۲۱:۵۹» رئیس‌جمهور آمریکا: اگر توافق [با ایران] در اسلام‌آباد امضا شود، شاید به آن جا بروم

ترامپ گفت: بله، به پاکستان می‌روم. پاکستان عالی بوده، خیلی خوب بوده است. من خواهم رفت‌ شاید بروم، بله، شاید بروم. اگر توافق در اسلام‌آباد امضا شود، شاید بروم.

۲۱:۴۰» ترامپ: احتمالاً نشست بعدی با ایران در آخر هفته (شنبه-یکشنبه) برگزار شود

ترامپ درباره آتش‌بس اسرائیل و لبنان گفت: آتش‌بس شامل حزب‌الله نیز خواهد شد‌.

وی گفت: احتمالاً نشست بعدی با ایران در آخر هفته(شنبه-یکشنبه) برگزار می‌شود. مطمئن نیستم که آتش‌بس با ایران نیاز به تمدید داشته باشد.

او درباره مذاکرات با ایران مدعی شد: پیشرفت زیادی داریم.

۲۱:۳۳» العربی الجدید به نقل از منابع لبنانی: ارتش لبنان مردم را در بازگشت به مناطق سکونت خود همراهی می‌کند

منابع نظامی لبنانی به «العربی الجدید» گفتند: ارتش لبنان مردم را در بازگشت به مناطق سکونت خود همراهی خواهد کرد و در مناطق برای حفظ سلامت شهروندان و امنیت مستقر خواهد شد. ضروری است که دشمن از سرزمین‌های اشغالی عقب‌نشینی کند تا استقرار در جنوب تکمیل شود.

۲۱:۲۹» مجلس نمایندگان آمریکا با یک رای کمتر در تصویب پایان دادن به جنگ علیه ایران ناکام ماند

مجلس نمایندگان آمریکا در تصویب قطعنامه‌ای برای پایان دادن به جنگ ترامپ علیه ایران ناکام ماند؛ فقط با یک رأی کمتر!

آمار رأی ۲۱۳ در مقابل ۲۱۴ بود.

تنها یک دموکرات به نام جارد گلدن رأی منفی داد.

۲۱:۲۹» نماینده حزب‌الله در پارلمان لبنان: خواستار عقب‌نشینی اسرائیل، توقف خصومت‌ها و بازگشت آوارگان هستیم

علی فیاض، نماینده حزب‌الله در پارلمان لبنان، به الجزیره گفت: آتش‌بس باید کامل و جامع باشد. ادامه هدف قرار دادن مکان‌هایی در جنوب لبنان نقض توافق خواهد بود. ادامه ترورها نقض آشکار آتش‌بس خواهد بود.

وی افزود: هر حضور اسرائیل در خاک لبنان به مردم حق مقاومت می‌دهد. ما خواستار عقب‌نشینی اسرائیل، توقف خصومت‌ها و بازگشت آوارگان هستیم.

۲۱:۲۷» ترامپ، نتانیاهو و جوزف عون را به کاخ سفید دعوت کرد

ترامپ از رئیس‌جمهور لبنان و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دعوت کرده تا در آمریکا دیدار داشته باشند. اما آکسیوس به نقل از مقامات لبنانی گزارش داد که دولت لبنان از پیام ترامپ غافلگیر شده و بعید است که عون در حال حاضر با نتانیاهو گفت‌و‌گو کند.

به گفته منابع، عون به وزیر خارجه آمریکا نیز گفته است که اکنون زمان صحبت با نتانیاهو نیست.

۲۱:۲۶» جزئیات گفت‌وگوی قالیباف و رئیس ارتش پاکستان

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با فرمانده ارتش پاکستان با بیان اینکه جمهوری اسلامی به دنبال صلح فراگیر برای ایران و تمام منطقه است، گفت: جمهوری اسلامی ایران برای برقراری صلح و امنیت کامل در منطقه مصمم است اما طرف مقابل همیشه با بدعهدی، مانع به نتیجه رسیدن اقدامات می‌شود.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با ژنرال عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان در تهران، گفت: توسعه روابط همه جانبه با همسایگان سیاست پایدار و قطعی جمهوری اسلامی بوده و خواهد بود. این مسئله در خصوص کشور دوست و برادر پاکستان به دلیل نزدیکی دو ملت و سیاست‌های دو دولت دارای اهمیت ویژه است.

وی با اشاره به سفر دوجانبه خود در پاییز سال گذشته به پاکستان، اظهار کرد: در شرایط کنونی توسعه در روابط اقتصادی و سیاسی و تعاملات امنیتی باید بیش از همیشه مورد توجه باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی به پیام نوروزی رهبر انقلاب اشاره و اظهار کرد: حضرت آیت الله خامنه‌ای در این پیام دولت و ملت پاکستان را به طور ویژه مورد توجه قرار داده و از حمایت‌های ملت پاکستان از ایران قدردانی نمودند.

قالیباف با بیان اینکه جمهوری اسلامی به دنبال صلح فراگیر برای ایران و تمام منطقه است، تاکید کرد: امیدوارم کسانی که جنگ را شروع کردند و امروز بشدت به دنبال توقف آن هستند، رفتارهای بی اعتمادساز گذشته را بطور واقعی در کردار و عمل خود پایان دهند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با قدردانی از تلاش های مقامات پاکستان از جمله ژنرال عاصم منیر برای برقراری آتش بس و برگزاری گفت‌وگو بین ایران و آمریکا، افزود: جمهوری اسلامی ایران برای برقراری صلح و امنیت کامل در منطقه مصمم است اما طرف مقابل همیشه با بدعهدی، مانع به نتیجه رسیدن اقدامات می شود.

قالیباف با اشاره به موضوع برقراری آتش بس فراگیر در همه مناطق درگیری به عنوان یکی از بندهای توافق اولیه آتش‌بس ایران و آمریکا با میانجی‌گری پاکستان و یادآوری لزوم نظارت کشور میانجی بر تحقق این مسئله، گفت: امروز در گفت‌وگو با رئیس مجلس لبنان هم تاکید کردم که لبنان جزء لاینفک آتش بس همه جانبه است و نقش مهمی در حرکت رو به جلو برای صلح پایدار در منطقه دارد.

عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان نیز در این دیدار، با ابزار خوشحالی از سفر به تهران و تسلیت شهادت رهبر شهید انقلاب و مردم ایرانی گفت: شهادت ایشان مایه سوگواری بسیاری از پاکستانی ها و زمینه تجمعات و اعتراضات در شهرهای مختلف پاکستان شد.

فرمانده ارتش پاکستان به اقدامات کشورش از ابتدای جنگ اشاره و اظهار: از همان روز نخست دستور دادم که اصلا نباید شاهد هیچ اتفاق امنیتی در مرزهای ایران و پاکستان باشیم.

عاصم منیر در پایان با بیان اینکه ما تلاش‌ها و رایزنی‌های خود را بطور جدی دنبال می کنیم، گفت: امیدوارم بزودی مجددا شما را در اسلام آباد زیارت کنم.

۲۱:۲۵» نماینده حزب‌الله در مجلس لبنان: آتش‌بس به توقف همه اشکال خصومت از سوی اسرائیل بستگی دارد

حسن فضل‌الله، نماینده ارشد مجلس حزب‌الله، به خبرگزاری رویترز گفته است که پایبندی این گروه به آتش‌بس احتمالی به توقف همه اشکال خصومت از سوی اسرائیل بستگی دارد.

۲۱:۲۲» آتش‌بس در لبنان چه ساعتی آغاز می‌شود؟

بر اساس ادعای ترامپ، آتش‌بس در لبنان ساعت ۱۷ به وقت ساحل شرقی آمریکا آغاز می‌شود. بنابراین، آتش‌بس ساعت ۱:۳۰ بامداد جمعه به وقت تهران و ۱ بامداد به وقت بیروت و تل‌آویو آغاز خواهد شد.

۲۱:۲۱» ادعای کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل:

اسرائیل در هفته اول آتش‌بس با ایران، هدف ۲۴۶۷ حمله سایبری قرار گرفت.

۲۱:۲۰» خشم در اسرائیل پس از اعلام آتش‌بس لبنان توسط ترامپ

به گزارش کانال ۱۲، خشم در اسرائیل موج می‌زند، زیرا ترامپ قبل از رأی‌گیری کابینه، آتش‌بس در لبنان را اعلام کرد.

این واقعیت که این اعلام توسط رئیس جمهور ایالات متحده صورت گرفته، شرمساری دیگری برای اسرائیل به نظر می‌رسد، زیرا دولت اسرائیل نمی‌خواست این جنگ متوقف شود.

اعلام این خبر توسط ترامپ در حالی صورت می‌گیرد که اسرائیل هنوز در لبنان حضور دارد و شهرهای لبنان را هدف قرار می‌دهد و به آنها حمله می‌کند.

به گزارش روزنامه‌ی هاآرتص، ارتش امشب آماده‌ی آتش‌بس بود، اما این خبر همچنان برای بسیاری از آنها غافلگیرکننده بود، زیرا قبل از اینکه اسرائیلی‌ها بتوانند خودشان این کار را انجام دهند، ترامپ آن را اعلام کرد.

۲۱:۱۹» علی فیاض، نماینده حزب الله در مجلس لبنان، در گفتگو با الجزیره:

این آتش‌بس نتیجه فشار ایران، تلاش‌های پاکستان و همکاری عربستان سعودی است.

۲۱:۱۷» پیامدهای پنهان آتش‌بس لبنان برای اسرائیل

به گزارش الجزیره، به گفته شایل بن افرایم، دیپلمات سابق اسرائیلی، این واقعیت که اسرائیل هنوز در مورد اعلام آتش‌بس در لبنان توسط ترامپ اظهار نظری نکرده است، نشان دهنده دو چیز است.

بن افرایم به الجزیره گفت: «اول اینکه آتش‌بس به اسرائیل تحمیل شده و به نظر می‌رسد که یک دستور بوده است.

دوم اینکه نتانیاهو هنوز نفهمیده است که چگونه این را برای مخاطبان اسرائیلی و حتی برای اعضای کابینه خودش که کاملاً خشمگین و شوکه هستند، همچون یک پیروزی نشان دهد.»

این دیپلمات سابق گفت که اسرائیل به هیچ یک از اهدافی که در جنگ لبنان برای دستیابی به آنها تعیین کرده بود، یعنی حفظ امنیت مردم شمال اسرائیل و ایجاد یک منطقه حائل که تا رودخانه لیتانی و فراتر از آن امتداد دارد، دست نیافته است.

علاوه بر این، ارتش اسرائیل در لبنان اکنون در صورت توقف آتش‌بس، خود را به شدت در معرض خطر می‌بیند.

بن افرایم گفت: «این نشان می‌دهد که فشار زیادی بر اسرائیل وجود داشته و اسرائیل اکنون مطلقاً نمی‌داند چگونه این را برای شهروندان خود توضیح دهد، شهروندانی که این را به عنوان یک شکست دیگر خواهند دید.»

۲۱:۱۶» آیا لبنانی‌ها از آتش‌بس استقبال می‌کنند؟

علی رزق، تحلیلگر امنیتی، به الجزیره گفته است که در لبنان هیچ اجماعی در مورد آتش‌بس تازه اعلام شده با اسرائیل وجود ندارد، زیرا این کشور همچنان به دلیل «شکاف سیاسی بسیار شدید» دچار چند دستگی است.

نبیه بری، رئیس پارلمان و رهبر امل، در میان اکثریت شیعه طرفداران زیادی دارد و از حزب‌الله در مخالفت با مذاکره برای آتش‌بس با اسرائیل حمایت کرده است.

در همین حال، رئیس جمهور جوزف عون این هفته اولین مذاکرات مستقیم لبنان با اسرائیل از سال ۱۹۸۳ را رهبری کرد و همچنین ممکن است دعوت ترامپ برای مذاکرات بیشتر در ایالات متحده را بپذیرد.

رزق گفت: «تمرکز زیادی بر مذاکرات در واشنگتن بر خلع سلاح حزب‌الله بود، بنابراین این موضوع در اینجا در لبنان چیزی بیش از عادی‌سازی روابط، بلکه به عنوان یک دستور کار ضد حزب‌الله دیده می‌شود.»

۲۱:۱۴» ستون‌نویس نیویورک تایمز: آتش‌بس لبنان یک گام واقعی رو به جلو است

نیکلاس کریستوف، ستون‌نویس نیویورک تایمز گفت: من خیلی منتقد جنگ ترامپ علیه ایران بوده‌ام، اما آتش‌بس لبنان یک گام واقعی رو به جلوست. نمی‌دانم مذاکرات لبنان و اسرائیل به جایی می‌رسد یا نه، اما حداقل آتش‌بس جلوی کشته شدن کودکان لبنانی را می‌گیرد و توافق صلح میان ایران و آمریکا را محتمل‌تر می‌کند.

۲۱:۱۲» واکنش رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونی به آتش‌بس در لبنان

یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در واکنش به توافق آتش‌بس میان لبنان و رژیم اسرائیل از عملکرد دولت نتانیاهو انتقاد کرد.

او گفت: این نخستین بار نیست که همه وعده‌های دولت نتانیاهو فرو می‌ریزد.

۲۰:۵۷» » مقام صهیونیستی: آتش‌بس در لبنان بر ما تحمیل شده

یک مقام صهیونیستی به کانال ۱۳ گفت: آتش‌بس در لبنان «بر ما تحمیل شده است»

۲۰:۵۱» مقام آمریکایی: خبر روی آوردن ایران و آمریکا به توافق موقت صحت ندارد

فاکس نیوز به نقل از مقام آمریکایی خبر داد: خبر روی آوردن ایران و آمریکا به توافق موقت صحت ندارد.

۲۰:۴۴» تسنیم: آنچه توسط رویترز اطلاع‌رسانی شده، به نقل از منابع واقعی نبوده

تسنیم نوشت: خبرگزاری انگلیسی رویترز طی روزهای گذشته بعضاً به نقل از «منابع ارشد ایرانی!» ادعاهایی درباره مذاکرات ایران و آمریکا مطرح می‌کند. 

برخی از موارد مطرح شده توسط رویترز به نقل از منابع آگاه ادعایی ایرانی به محتوای مذاکرات و بعضی نیز به مواضع و رویکردهای ایران مربوط بوده است. 

بر همین اساس، خبرنگار خبرگزاری تسنیم در این زمینه با چند نهاد ذی‌ربط که در امر مذاکرات دخیل هستند تماس گرفت. پیگیری‌ها نشان می‌دهد که منابع آگاه مجهول مورد ادعای رویترز واقعی نیست و اقدامات این رسانه در واقع بخشی از عملیات روانی تیم آمریکایی محسوب می‌شود. 

اگرچه رسانه‌ها بعضاً اخباری را به درستی به نقل از منابع آگاه اعلام می‌کنند، اما آنچه طی روزهای اخیر توسط رویترز اطلاع‌رسانی شده، به نقل از منابع واقعی نبوده است. 

رویترز در میانه دور اول مذاکرات نیز ابتدا خبری دروغین درباره ازادسازی دارایی‌های ایران به نقل از منابع ایرانی منتشر شد که بلافاصله هم توسط رسانه‌های ایرانی و هم توسط رسانه‌های آمریکایی تکذیب شد. به نحوی که خود رویترز هم مجبور شد اعلام کند که خبر اولیه از اساس غیرواقعی بوده است.

۲۰:۰۸» رسانه‌های اسرائیلی: ایران آتش‌بس در لبنان را به آمریکا تحمیل کرد

شبکه اسرائیلی «i۲۴» در واکنش به آتش‌بس میان لبنان و اسرائیل اعلام کرد آنچه ایران به آن دست یافته، تحمیل آتش‌بس در لبنان در چارچوب توافقش با ایالات متحده آمریکا است.

۲۰:۰۷» تأکید مکرون بر اهمیت تایید آتش‌بس لبنان در میدان

خبرگزاری فرانسه: ریاست جمهوری فرانسه از آتش‌بس در لبنان استقبال می‌کند و بر اهمیت «تأیید آن در میدان» تأکید می‌کند.

۲۰:۰۷» سفر امیر قطر به عمان و دیدار با سلطان این کشور

امیر قطر طی سفری به عمان، با سلطان این کشور دیدار کرد.

۱۹:۵۷» ادعای اکسپرس نیوز: با توجه به اینکه خواسته‌های کلیدی ایران به زودی برآورده می‌شود، برگزاری گفت‌و‌گو‌های اسلام‌آباد دور از انتظار نیست

ادعای کامران یوسف، خبرنگار اکسپرس نیوز پاکستان گفت: با توجه به اینکه خواسته‌های کلیدی ایران پیش از دور بعدی مذاکرات به‌زودی برآورده خواهد شد، برگزاری گفتگوهای حساس در اسلام‌آباد، دور از انتظار نیست. این بار ممکن است جی.دی. ونس به همراه روبیو در این مذاکرات حضور یابد.

وی افزود: این تحول خارق‌العاده در هماهنگی با تمامی بازیگران کلیدی صورت گرفته است.

خبرنگار اکسپرس نیوز تصریح کرد: بخش زیادی از اختلافات حل شده، اما هنوز برخی موانع باقی است. با این حال مردم امیدوارند که توافق تاریخی ایران و آمریکا در دسترس باشد.

۱۹:۴۹» اکسیوس: ترامپ آتش‌بس بین اسرائیل و لبنان را فقط چند دقیقه پس از جلسه فوری نتانیاهو و کابینه امنیتی او جهت رأی‌گیری برای این موضوع، اعلام کرد

آکسیوس نوشت: ترامپ اعلام آتش‌بس بین اسرائیل و لبنان را تنها چند دقیقه پس از آنکه نتانیاهو کابینه امنیتی خود را برای یک جلسه فوری جهت بحث و رای‌گیری درباره آن تشکیل داد، اعلام کرد.

به گزارش انتخاب، وزرای اسرائیلی در اوایل تماس از این اعلام مطلع شدند، پیش از آنکه بحث واقعی آغاز شود. 

۱۹:۲۵» نماینده مجلس لبنان: سفیر ایران به ما اطلاع داد که آتش‌بس امشب آغاز خواهد شد

حسن فضل الله، نماینده مجلس لبنان، به رویترز گفت: سفیر ایران به ما اطلاع داد که آتش بس امشب آغاز خواهد شد.

۱۹:۱۹» ادعای ترامپ: یک آتش‌بس ۱۰ روزه از ساعت ۵ بعد از ظهر، میان اسرائیل و لبنان آغاز می‌شود

ترامپ مدعی شد: من به تازگی گفتوگوهای بسیار خوبی با ژوزف عون، رئیس جمهور محترم لبنان، و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، داشتم. این دو رهبر توافق کرده اند که به منظور دستیابی به صلح، رسماً یک آتش بس ۱۰ روزه را از ساعت ۵ بعدازظهر به وقت شرقی آمریکا آغاز کنند. من به معاون رئیس‌جمهور، جی‌دی ونس، و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، به همراه، رئیس ستاد مشترک ارتش، دستور داده‌ام تا با اسرائیل و لبنان برای دستیابی به صلحی پایدار همکاری کنند.

او ادامه داد: توافق آتش‌بس بین لبنان و اسرائیل حاصل شده و از نیمه‌شب امشب به وقت محلی لازم‌الاجرا است.

۱۹:۰۴» اکونومیست: جنگ [علیه ایران] فشار مالی سنگینی بر صندوق‌های ثروت ملی کشورهای عرب خلیج فارس وارد می‌کند

اکونومیست نوشت: جنگ [علیه ایران] فشار مالی سنگینی بر صندوق‌های ثروت ملی کشورهای عرب خلیج فارس وارد خواهد کرد.

این کشورها مجبورند حداقل بخشی از هزینه‌ها را تقبل کنند:

۲۵ میلیارد دلار خسارت به زیرساخت‌های نفت و گاز ناشی از حملات ایران

افزایش هزینه‌های دفاعی، به ویژه برای بازسازی ذخایر موشک‌های رهگیر

حمایت از اقتصادهای روبه‌رکود داخلی در شرایطی که ترافیک هوایی کاهش یافته و هتل‌ها خالی شده‌اند

۱۸:۴۹» چین: اولویت، بازگشت ایران و آمریکا به میز مذاکرات است

وانگ یی، وزیر خارجه چین تأکید کرد: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، انرژی و امنیت ناوبری در تنگه هرمز را تهدید می‌کند.

وی افزود: اولویت، وادار کردن آمریکا و ایران به بازگشت به میز مذاکرات است.

۱۸:۴۸» تاکر کارلسون: دین دونالد ترامپ اسرائیلی‌گرائی است

تاکر کارلسون، مجری مشهور آمریکایی گفت: دین دونالد ترامپ چیست؟ واضح است که مسیحیت نیست. دین اسرائیلی‌گرایی است. دفاع از اسرائیل است.

۱۸:۴۶» وال استریت ژورنال: پنتاگون از خودروسازان خواسته تا بخشی از ظرفیت تولید خود را به «ساخت جنگ‌ افزار و تجهیزات نظامی» اختصاص دهند

طبق گزارش وال‌استریت ژورنال، پنتاگون از خودروسازان از جمله جنرال موتورز و فورد خواسته تا بخشی از ظرفیت تولید خود را به «ساخت جنگ‌افزار و تجهیزات نظامی» اختصاص دهند.

۱۸:۴۵» فرانسه: حملات اسرائیل به لبنان آتش‌بس بین آمریکا و ایران را تضعیف کرده

وزیر خارجه فرانسه به العربیه گفت: حملات اسرائیل به لبنان آتش‌بس بین آمریکا و ایران را تضعیف کرده است‌.

۱۸:۴۱» اکسیوس به نقل از منبع صهیونیستی: احتمال دارد که آتش‌بس با لبنان شامگاه پنج‌شنبه اعلام شود

اکسیوس به نقل از یک مقام نظامی صهیونیستی مدعی شد: احتمال دارد آتش‌بس شامگاه پنج‌شنبه اعلام شود. 

این مقام افزود: ما در یک نقطه حساس هستیم. هنوز هیچ چیز قطعی نیست، اما ممکن است امروز اتفاق بیفتد.

۱۸:۴۰» گفت‌وگوی روسای جمهور لبنان و آمریکا درباره آتش‌بس در لبنان

بر اساس گزارش العربیه به نقل از یک منبع ریاست‌جمهوری لبنان، «ترامپ با ژوزف عون تماس تلفنی برقرار کرد و لبنان نسبت به برقراری آتش‌بس طی چند ساعت آینده به طور رسمی مورد اطلاع قرار گرفت.»

ریاست‌جمهوری لبنان اعلام کرد: عون طی یک تماس تلفنی از ترامپ به خاطر تلاش‌هایش برای دستیابی به آتش‌بس در لبنان و تأمین صلح و ثبات تشکر کرد.

 عون از ترامپ خواست تا تلاش‌های خود را برای برقراری آتش‌بس در لبنان در سریع‌ترین زمان ممکن ادامه دهد.

۱۸:۳۹» ادعای الجزیره: احتمال زیادی برای توافق بر سر دور جدیدی از مذاکرات وجود دارد

خبرنگار الجزیره در تهران مدعی شد: منابع می‌گویند وضعیت مذاکرات در تهران پیچیده است؛ جلسات هیئت پاکستانی با ایرانی‌ها تا این لحظه برای تعیین زمان دیدار آمریکا و ایران به نتیجه نرسیده است، اما احتمال زیادی برای توافق بر سر دور جدیدی از مذاکرات وجود دارد. 

منابع اشاره می‌کنند که اگر دو طرف برای برگزاری این دیدار به توافق برسند، پاکستان میزبان خواهد بود.

۱۸:۲۷» رویترز به نقل از دو منبع ایرانی: 

به گزارش رویترز به نقل از دو منبع ایرانی، آمریکا و ایران خواسته‌های خود برای امضای یک توافق جامع صلح را کاهش داده‌اند و در عوض به دنبال یک یادداشت تفاهم موقت برای جلوگیری از بازگشت به جنگ هستند.

یک مقام ایرانی گفت که دو طرف شروع به کاهش برخی اختلافات کرده‌اند، از جمله نحوه مدیریت تنگه هرمز -مسیری حیاتی که حدود ۲۰ درصد نفت و گاز جهان از آن عبور می‌کند و هفته‌هاست به روی بیشتر کشتی‌ها بسته شده است.

منابع ایرانی گفتند اگر برای توقف درگیری به یادداشت تفاهمی دست یابند، انتظار می‌رود دو طرف ۶۰ روز فرصت داشته باشند تا برای توافق نهایی مذاکره کنند، که نیازمند مشارکت کارشناسان و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) خواهد بود.

۱۸:۰۶» دیدار فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا با فرمانده ارتش پاکستان

فرمانده ارتش پاکستان در دیدار با فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا گزارشی از اقداماتی که در چارچوب پایان دادن به جنگ انجام داده و مذاکراتش در تهران ارائه کرد و بر ادامه این تلاش‌ها تاکید داشت.

سرلشکر عبداللهی هم این دیدارش با فیلد مارشال عاصم منیر با قدردانی از مواضع حمایتی دولت و ملت پاکستان از ایران در جریان جنگ‌های تحمیلی دوم و سوم آغاز تهاجم از سوی دشمن را ناشی از اشتباه محاسباتی آنان درباره مردم و به ویژه توان دفاعی نیروهای مسلح دانست.

فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا همچنین به حضور مردم در صحنه و حمایتشان از نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: همه تجهیزاتی که در این جنگ استفاده کردیم تجهیزات بومی ساخت جوانان ایران بود و امروز کسی تردید ندارد که در صورت شرارت دشمن، نیروهای مسلح برای دفاع همه جانبه آماده اند.

۱۷:۵۳» رهبر انصارالله یمن: در جنگ اخیر جبهه‌های مقاومت متحد شدند و اتاق فرماندهی یکی شد

عبدالملک الحوثی، رهبر انصار الله یمن گفت: در جنگ اخیر جبهه‌های مقاومت متحد شدند و اتاق فرماندهی یکی شد؛ این یک دستاورد بزرگ است.

۱۷:۵۲» پاکستان: هنوز تاریخ مشخصی برای دور جدید مذاکرات تعیین نشده

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفت: هنوز تاریخ مشخصی برای دور جدید مذاکرات تعیین نشده است. نقش پاکستان به عنوان میانجی با پایان دور اول این مذاکرات پایان نیافت.

۱۷:۵۰» تانکر ترکرز: ایران از زمان اعمال محاصره دریایی آمریکا، موفق به حمل ۹ میلیون بشکه نفت خام شده

تسنیم: تانکرترکرز خبر داد: ایران از آغاز محاصره دریایی تنگه هرمز توسط آمریکا ۹ میلیون بشکه نفت خام صادر کرده است.

 به نقل از تانکرترکرز، داده‌های دریایی نشان می‌دهد که ایران از زمان اعمال محاصره دریایی ایالات متحده در تاریخ ۱۳ آوریل ۲۰۲۶ (۲۴ فروردین ۱۴۰۵) از ساعت موفق به حمل ۹ میلیون بشکه نفت خام از مخازن شناور خود در دریای عمان شده است.

دو میلیون بشکه دیگر نیز یک روز پیش از آغاز محاصره، یعنی در تاریخ ۱۲ آوریل ۲۰۲۶، محموله‌های خود را از منطقه خارج کرده‌اند.

۱۷:۴۴» هاآرتص: ارتش اسرائیل خود را برای آتش‌بس در لبنان از ساعت ۷ عصر تا نیمه شب آماده می‌کند

هاآرتص نوشت: ارتش اسرائیل خود را برای آتش‌بس در لبنان از ساعت ۷ عصر به وقت محلی آماده می‌کند‌.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، به گفته مقامات ارتش اسرائیل، این ارتش خود را برای آتش‌بسی در لبنان آماده می‌کند که انتظار می‌رود از ساعت ۷:۰۰ عصر به وقت محلی آغاز شود.

فرماندهان عالی‌رتبه ارتش اسرائیل دستورالعمل‌هایی دریافت کرده‌اند تا نیروهای مستقر در جنوب لبنان را برای آتش‌بس آماده کنند؛ آتش‌بسی که به آنها گفته شده بین ساعت ۷ عصر تا نیمه‌شب آغاز خواهد شد.

۱۷:۴۰» جزئیات طرح تثبیت حاکمیت ایران در تنگه هرمز

نادری، نماینده مجلس درباره جزئیات طرح تثبیت حاکمیت ایران در تنگه هرمز گفت: ایران در تنگه هرمز به دنبال نقش تنظیم‌گر است، نه ایجاد اختلال و باج‌گیری. با پیش‌بینی سازوکارهای مالی، پرداخت‌ها به صورت ریالی خواهد بود و کشتی‌های خارجی می‌توانند از طریق دفاتر خود یا نظام بانکی ما در منطقه، تسویه حساب کنند. درآمد حاضر از مدیریت ترافیک دریایی در این تنگه در محدوده ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

۱۷:۲۳» وزرای کشور ایران و پاکستان دیدار کردند

وزیران کشور ایران و پاکستان دیدار کردند .

در این دیدار آقایان مومنی و نقوی درباره مسائل منطقه و تعاملات دو کشور گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

تقویت مناسبات مرتبط با ماموریت‌های وزارت کشور و امور داخلی از دیگر تاکیدات وزرای کشور ایران و پاکستان بود.

۱۷:۲۲» رهبر انصارالله یمن: دشمن آمریکایی در عملیاتی که در اصفهان طراحی کرده بود، به شدت شکست خورد

عبدالملک الحوثی، رهبر جنبش انصارالله یمن گفت: آتش بس موجود در نتیجه مجبور شدن آمریکایی ها و اسرائیلی ها پس از ناکامی بزرگ در دستیابی به اهدافشان به آن دست یافت.

وی افزود: آمریکایی ده ها فروند هواپیما از جمله جنگنده، محموله، سوخت گیری، هشدار اولیه و هواپیماهای دیگر را که در جریان تجاوزات وی منهدم شد، از دست داد. دشمن آمریکایی در عملیاتی که در اصفهان طراحی کرده بود به شدت شکست خورد.

۱۷:۲۲» هاآرتص: ارتش اسرائیل آماده توقف عملیات‌ها علیه لبنان از ساعت ۱۹:۰۰ تا ۲۴:۰۰ امشب است

هارتص نوشت: ارتش [رژیم صهیونیستی] آماده توقف عملیات‌های رزمی از ساعت ۱۹:۰۰ تا ۲۴:۰۰ امشب است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، فرماندهان ارشد «ارتش» دستوراتی برای آماده‌سازی نیروهای مستقر در جنوب لبنان برای آتش‌بس عصر امروز دریافت کردند.

۱۷:۲۱» ترامپ: نخست‌وزیر و فیلد مارشال پاکستان به ایران نزدیک و در تلاش هستند تا راه‌حلی پیدا کنند

دونالد ترامپ گفت: نخست‌وزیر و فیلد مارشال پاکستان افراد بزرگی هستند.

وی افزود: آن‌ها به ایران نزدیکند و در تلاش هستند راه‌حلی پیدا کنند و در این کار بسیار هم موفق بوده‌اند.

۱۶:۵۹» هشدار بنیانگذار سازمان خیریه «آشپزخانه مرکزی جهان» درباره خطر قحطی جهانی در پی جنگ علیه ایران

بنیانگذار سازمان خیریه «آشپزخانه مرکزی جهان» گفت: جهان با چشمان بسته به سوی قحطی عظیم و چند ساله‌ای می‌رود که ناشی از فروپاشی تجارت کودهای شیمیایی در پی جنگ با ایران است. خطر اصلی در تأخیر است؛ وقتی کودها به موقع به دست کشاورزان نرسند، برداشت محصول و تولید کاهش می‌یابد. تا پاییز ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷ شاهد افزایش بسیار زیاد قحطی در سراسر جهان هستیم. اگر مادرانی گرسنه باشند که باید فرزندان خود را سیر کنند، هیچ دیواری آنقدر بلند نیست که جلوی آن‌ها را بگیرد.

۱۶:۵۲» قطر: امیر قطر و سلطان عمان بر اهمیت تشدید تلاش‌ها برای کاهش تنش‌ها تأکید کردند

دیوان امیری قطر اعلام کرد: امیر قطر و سلطان عمان بر اهمیت تشدید تلاش‌ها برای کاهش تنش‌ها و اولویت دادن به راه‌حل‌های دیپلماتیک تأکید کردند.

۱۶:۳۸» تسنیم: ایران می‌گوید بدون رسیدن به چارچوب لازم، برگزاری دور دوم مذاکرات سودی ندارد

تسنیم نوشت: علیرغم اعلام رسانه‌های آمریکایی درباره برگزاری مذاکرات در آخر هفته (شنبه یا یکشنبه در غرب)، ایران همچنان نسبت به حسن نیت و عدم زیاده‌خواهی آمریکاییها مردد و معتقد است که به دلیل نقض عهد آمریکا در آغاز مذاکره و‌ تداوم‌ این بدعهدی تا اینجای کار، مذاکرات احتمالی دور بعد نیز بعید است به نتیجه برسد.

ایران به واسطه پاکستانی تاکید کرده است که آمریکا اولاً باید به تعهداتش عمل کند؛ ثانیا از زیاده خواهی همیشگی در مذاکرات دست بردارد.

واسطه پاکستانی به دنبال برگزاری دور دوم مذاکرات است اما ایران می‌گوید بدون طی کردن مقدمات و رسیدن به چارچوب لازم، این مذاکرات سودی نخواهد داشت.

۱۶:۳۵» آلمان: در پایان دادن به درگیری از طریق دیپلماسی ذی‌نفع هستیم

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان گفت: ما در ادامه آتش‌بس بین ایالات متحده و ایران و پایان دادن به درگیری از طریق دیپلماسی ذینفع هستیم.

۱۶:۳۴» فرمانده کل ارتش: در حمله دشمن به جنوب اصفهان، با اولین شلیک ما هواپیمای C - ۱۳۰ آن‌ها پایین آمد

سرلشکر امیر حاتمی در آئین استقبال از قهرمانان ناوشکن دنا گفت: همه عناصر اطلاعاتی هوشیار و آماده بودند که ممکن است دشمنان در اصفهان هلی برن یا هلی برد انجام دهند.

فرمانده کل ارتش تصریح کرد: مثل جنود الهی از همه طرف رزمندگان جمهوری اسلامی ایران (ارتش، سپاه، فراجا، بسیج و حتی مردم منطقه جنوب استان اصفهان) از زوایای مختلف بر سر دشمن آوار شدند و با اولین شلیک هواپیمای C - ۱۳۰ پایین آمد.

۱۶:۲۳» بلومبرگ: امروز دو فروند کشتی تحریمی دیگر که مرتبط با ایران بودند، خود را از طریق تنگه هرمز به خلیج فارس رساندند

بر اساس گزارش بلومبرگ نفتکش حمل گاز «جی سامر» و اَبَرنفتکش «هانگ‌ لو» که هر دو تحریمی هستند محاصره آمریکا را شکستند و به خلیج فارس وارد شدند.

۱۶:۱۷» فرمانده کل ارتش: دشمنان می‌گویند نیروی دریایی ایران را از بین برده‌اند، اما فاصله ۳۰۰ تا ۲۰۰ کیلومتری را از این نیرو رعایت می‌کنند

سرلشکر حاتمی در آئین استقبال از قهرمانان ناوشکن دنا اظهار کرد: می‌گویند نیروی دریایی ایران را از بین برده‌اند، اما این نیرو امروز محکم و استوار ایستاده و دشمنان فاصله ۳۰۰ - ۲۰۰ کیلومتری را از نیروی دریایی ما رعایت می‌کنند.

۱۶:۱۱» فرمانده کل ارتش: میگویند نیروی هوایی ایران را از بین برده‌اند؛ مهمان دیروز با اسکورت جنگنده‌های ایرانی وارد ایران شد

فرمانده کل ارتش گفت: مهمان دیروز با اسکورت جنگنده‌های ایرانی وارد ایران شد

میگویند نیروی هوایی ایران را از بین برده‌اند.

دیروز مهمانی داشتیم (فرمانده ارتش پاکستان) به محض ورود او به فضای کشور اعلام کردیم نیاز به هواپیماهای شما (پاکستان) نیست.

با دو برابر هواپیماهایشان که میخواستند برای اسکورت بیاورند مهمانمان را اسکورت کردیم.

۱۵:۲۴» کلش ریپورت: جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان به وزیر خارجه آمریکا گفت که با نتانیاهو صحبت نخواهد کرد

کلش ریپورت نوشت: جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان به وزیر خارجه آمریکا گفت که با نتانیاهو صحبت نخواهد کرد. 

۱۴:۵۸» آسوشیتدپرس: به دلیل جنگ، اروپا ممکن است شاید حدود ۶ هفته سوخت جت باقی داشته باشد | برخی از پروازها ممکن است به دلیل کمبود سوخت لغو شوند

آسوشیتدپرس نوشت: گفته فاتح بایرول از آژانس بین‌المللی انرژی، اروپا ممکن است «شاید حدود ۶ هفته یا بیشتر سوخت جت باقی داشته باشد» به دلیل اختلالات در عرضه که به درگیری‌های ایران و انسدادها در اطراف تنگه هرمز مرتبط است. 

او درباره احتمال اختلال در پروازها هشدار داد و گفت: «برخی از پروازها ممکن است به دلیل کمبود سوخت جت لغو شوند.» بایرول این وضعیت را «بزرگ‌ترین بحران انرژی‌ای که تاکنون با آن مواجه بوده‌ایم» نامید. 

۱۴:۴۴» ادعای واشنگتن پست: واشنگتن و تهران به تبادل پیام ادامه داده‌اند و پاکستان در حال بررسی تمدید آتش‌بس است

واشنگتن پست به نقل از یک مقام پاکستانی نوشت: واشنگتن و تهران به تبادل پیام ادامه داده‌اند و پاکستان در حال بررسی تمدید آتش‌بس است.

۱۴:۲۶» قالیباف در گفتگوی تلفنی با نبیه بری همتای لبنانی خود: برای ما آتش بس در لبنان به اندازه آتش بس در ایران اهمیت دارد | در مذاکرات اسلام آباد و نیز پس از آن هم به طور جدی به دنبال وادار کردن دشمنان به برقراری آتش بس دائم در همه مناطق درگیری طبق توافق هستیم

قالیباف با بیان اینکه ما برادران لبنانی خود را هیچگاه فراموش نکرده و آنها را از خودمان می‌دانیم به تلاش و رایزنی های مقامات مختلف کشورمان از جمله رئیس جمهور اشاره کرد و اظهار داشت: من به طور مداوم پیگیر اوضاع در لبنان و برقراری آتش بس در این کشور هستم و این موضوع برای ما بسیار مهم است. در مذاکرات اسلام آباد و نیز پس از آن هم به طور جدی به دنبال وادار کردن دشمنان به برقراری آتش بس دائم در همه مناطق درگیری طبق توافق هستیم چرا که برای ما آتش بس در لبنان به اندازه آتش بس در ایران اهمیت دارد.

۱۴:۱۵» رئیس جمهور لبنان: آتش بس، راه اصلی آغاز گفت‌وگوی مستقیم با اسرائیل است

ژوزف عون رئیس جمهور لبنان تاکید کرد، برای ورود به مذاکرات مستقیم با اسرائیل، نخست باید آتش‌بس برقرار شود. وی گفت‌و‌گو را یک موضوع حاکمیتی در اختیار مسئولان دولت لبنان دانست و گفت نمی‌توان کسی را در آن شریک کرد.

۱۳:۵۴» بلومبرگ: کمک ۴۰ میلیون دلاری مریام ادلسون، حامی بزرگ اسرائیل، به کمیته‌های ابرحمایت جمهوری‌خواهان برای حفظ کنترل کنگره

بلومبرگ نوشت: مریام ادلسون، حامی بزرگ اسرائیل، ۴۰ میلیون دلار به کمیته‌های ابرحمایت جمهوری‌خواهان اهدا کرد تا به این حزب در حفظ کنترل کنگره کمک کند.

۱۳:۵۳» تایمز: بریتانیا ممکن است در تابستان امسال با کمبود غذا مواجه شود اگر جنگ ایران ادامه یابد

مقامات هشدار می‌دهند که اختلال در تنگه هرمز می‌تواند عرضه دی‌اکسید کربن (CO₂) را که برای تولید غذا، بسته‌بندی و تولید نوشیدنی‌ها ضروری است، کاهش دهد. این موضوع می‌تواند منجر به کمبود اقلامی مانند مرغ، گوشت خوک و نوشابه‌های گازدار شود؛ هرچند کمبود کامل غذا رخ نخواهد داد و عمدتاً با کاهش تنوع در فروشگاه‌ها مواجه خواهیم شد. 

۱۳:۴۴» بنیاد مسکن: تخمین ۱۵ همت برای بازسازی ۱۰۲ هزار واحد آسیب‌دیده از جنگ

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: تاکنون ۱۰۲ هزار واحد خسارت‌دیده بر اثر تجاوز دشمن آمریکایی-صهیونیستی به کشور ارزیابی خسارت شد و حدود ۱۵ همت هزینه بازسازی این واحدها خواهد بود.

۱۳«۱۴» فرمانده ارتش پاکستان با رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار کرد

فیلد مارشال عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان که روز گذشته به کشورمان سفر کرده بود پیش از ظهر امروز پنجشنبه ۲۷ فروردین با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس دیدار و گفت‌وگو کرد.

۱۳:۰۴» الجزیره: ایران و ایالات متحده از طریق مقامات خود، اظهارات خوش‌بینانه‌ای در مورد دور دوم مذاکرات بیان کرده‌اند

الجزیره نوشت: ایران و ایالات متحده از طریق مقامات خود، اظهارات خوش‌بینانه‌ای در مورد دور دوم مذاکرات بیان کرده‌اند و هر دو طرف نسبت به احتمال دستیابی به توافق خوش‌بین هستند. 

۱۳:۰۴» الجزیره: نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، تلفنی با قالیباف گفتگو کرد

الجزیره نوشت: نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، تلفنی با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، گفتگو کرد.

۱۳:۰۳» نخست وزیر پاکستان ساعاتی قبل برای دیدار با امیر قطر وارد دوحه شد

نخست وزیر پاکستان ساعاتی قبل برای دیدار با امیر قطر وارد دوحه شد.

وی روز گذشته در جده با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی دیدار کرد. 

شهباز شریف در سومین مقصد از سفرهای منطقه‌ای خود پس از قطر‌، بنا بر دعوت رئیس جمهور ترکیه قرار است برای حضور در مجمع دیپلماسی آنتاليا به این کشور سفر کند.

۱۲:۱۸» معاون اجرایی ارتش: میزان تولید پهپاد‌های ما ۱۰ برابر شده است

معاون اجرایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به رشد چشمگیر توان پهپادی کشور گفت: میزان تولید پهپادهای ما در بازه هفت ماهه بعد از جنگ دوم، ده برابر کل دوران قبل از آن بوده است.

۱۲:۱۱» تلگراف: طرح لندن و پاریس برای کنار گذاشتن آمریکا در گشت زنی‌های تنگه هرمز | احتمالا این مأموریت با موافقت تهران انجام خواهد شد

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و کر استارمر، نخست وزیر انگلیس، در طرح خود برای تنگه هرمز، دولت‌های «متخاصم» را در اقدامی که می‌تواند خشم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را بدنبال داشته باشد، کنار می‌گذارند. این دو در حال تشکیل ائتلافی از کشورهای عمدتاً اروپایی در اتحادی مشابه «ائتلاف کشورهای خواهان» در اوکراین به رهبری فرانسه و انگلیس‌هستند. 

به گزارش تلگراف، طرح آنان، این است که کشتی‌های مین‌روب و سایر کشتی‌ها برای پاکسازی مسیر کشتیرانی اعزام شوند و به شرکت‌ها اطمینان داده شود که پس از پایان جنگ می‌توانند در امنیت کامل از تنگه استفاده کنند. اما این طرح خطر خشم ترامپ دمدمی مزاج را به همراه دارد، کسی که بارها از متحدان ناتو به دلیل عدم پیوستن به جنگ انتقاد و تهدید کرد که این اتحاد را مورد تجدید نظر قرار خواهد داد. 

براساس این گزارش رهبران اروپایی اصرار داشته‌اند که این جنگ آنان نیست و درخواست‌های آمریکا برای اعزام کشتی‌های جنگی به تنگه هرمز را نادیده گرفته‌اند. آنان درخواست‌های اخیر ترامپ برای کمک به محاصره بنادر ایران به منظور وادار کردن تهران به باز کردن این آبراه حیاتی که حدود یک پنجم نفت جهان را حمل می‌کند، رد کرده‌اند.

به نوشته این روزنامه، ماکرون و استارمر روز جمعه میزبان یک کنفرانس ویدیویی با دعوت از ده‌ها کشور خواهند بود تا در مورد بهترین راه برای نظارت بر منطقه پس از آتش‌بس دائمی بحث کنند. ماکرون گفته است که این یک مأموریت دفاعی بین‌المللی خواهد بود که شامل کشورهای «متخاصم» اسرائیل، ایران و آمریکا نمی‌شود.

به نوشته دیلی تلگراف، ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، گفت: «ماموریت مورد نظر ما فقط زمانی می‌تواند مستقر شود که آرامش برقرار شده و خصومت‌ها متوقف شده باشد. ائتلاف با کشورهای تنگه هرمز، از جمله ایران، هماهنگ خواهد شد، که می‌تواند به این معنی باشد که این مأموریت فقط با موافقت تهران انجام خواهد شد.

افراد آگاه به تلگراف گفتند که مقیاس این ماموریت یادآور عملیات در طول جنگ‌های نفتکش‌ها در دهه ۱۹۸۰ خواهد بود که در آن ده‌ها کشتی ائتلاف، از جمله یک گروه ضربت ناو هواپیمابر، به منطقه اعزام شدند. نیروی دریایی انگلیس در حال آماده‌سازی خلیج لایم برای عملیات به عنوان یک مرکز فرماندهی و کنترل بالقوه به عنوان بخشی از این مأموریت است. کشتی‌های مین‌یاب، پهپادهای زیرسطحی، سطحی و هوایی و کشتی‌های جنگی برای دفاع هوایی به خاورمیانه اعزام خواهند شد. هدف این طرح، ایجاد تدارکات لازم برای خروج صدها کشتی گیر افتاده در تنگه است. گام بعدی، یک عملیات بزرگ مین‌زدایی خواهد بود تا تعداد بسیار بیش تری از کشتی‌ها بتوانند پس از مین‌گذاری تنگه توسط ایران در اوایل جنگ، از آن استفاده کنند.

در گزارش تلگراف آمده است: اروپا دارایی‌های مین‌روب بیش تری - حدود ۱۵۰ کشتی - نسبت به آمریکا دارد که تا حد زیادی مین‌روب‌های خود را از رده خارج کرده است. انگلیس طرفدار استفاده از پهپادها برای پاکسازی مین‌ها است تا کشتی‌ها و در نتیجه ملوانان را تا حد امکان از خطر دور نگه دارد. این مأموریت شامل اسکورت‌های نظامی منظم و نظارت توسط ناوچه‌ها و ناوشکن‌ها خواهد بود تا به شرکت‌های کشتیرانی و بیمه اطمینان دهد که از تنگه استفاده کنند. اینکه این حضور دریایی چقدر باید بزرگ باشد، در حال حاضر مشخص نیست.

این روزنامه انگلیسی در ادامه آورده است: دارایی‌های دفاع هوایی اختصاص داده شده برای این مأموریت طبق مجموعه‌ای از قوانین سختگیرانه درگیری ارسال می‌شوند و فقط اجازه حمله به هرگونه پرتابه ورودی را می‌دهند، همانطور که در مورد استقرار اروپایی‌ها در دریای سرخ برای دفاع از کشتی‌های باری در برابر حملات از یمن اتفاق افتاد.

طبق گزارش‌ها، مقامات انگلیسی نگرانند که مشارکت ندادن آمریکا، ترامپ را خشمگین و در نهایت، عملیات را محدود کند. دیپلمات‌های فرانسوی فکر می‌کنند که مشارکت دادن آمریکا، این عملیات را برای ایران غیرقابل قبول می‌کند. انتظار می‌رود آلمان در مأموریت جدید شرکت کند، اما هرگونه اقدام نظامی برون مرزی به دلیل گذشته‌اش در جنگ جهانی دوم برای برلین از نظر سیاسی دشوار است. با این حال، پول و تجهیزات لازم برای این مأموریت را دارد. دولت ایتالیا گفته است که بدون مجوز سازمان ملل، کشتی‌ به تنگه هرمز اعزام نخواهد کرد.

ماکرون مدتهاست که اصرار دارد اروپا باید مستقل‌تر از واشنگتن عمل کند و مذاکرات روز جمعه در بحبوحه افزایش ناامیدی اروپایی‌ها از ترامپ برگزار خواهد شد. از زمان بازگشت به کاخ سفید، ترامپ با تعرفه‌ها به اروپا ضربه زده، تهدید به حمله به گرینلند کرده، اروپا را در مذاکرات صلح اوکراین به حاشیه رانده، ناتو را تضعیف کرده و اکنون با حمله غیرقانونی به ایران بدون اطلاع قبلی به متحدان، بحران هزینه زندگی را تشدید کرده است.

یک مقام فرانسوی گفت که چین و هند به این نشست برخط دعوت شده‌اند، اما مشخص نیست که آیا آن‌ها در این جلسه شرکت خواهند کرد یا خیر.

۱۱:۵۹» رویترز به نقل از یک منبع ایرانی: سفر فرمانده ارتش پاکستان به ایران به کاهش اختلافات در برخی مسائل کمک کرد  امیدها برای تمدید آتش‌بس و برگزاری دور دوم مذاکرات با آمریکا رو به افزایش است

رویترز به نقل از یک منبع ایرانی نوشت: امیدها برای تمدید آتش‌بس و برگزاری دور دوم مذاکرات با آمریکا رو به افزایش است.

هنوز اختلافات اساسی با آمریکا بر سر موضوع هسته‌ای وجود دارد.

سرنوشت اورانیوم با غنای بالا در ایران و مدت محدودیت‌های هسته‌ای هنوز قطعی نشده است. 

سفر فرمانده ارتش پاکستان به ایران به کاهش اختلافات در برخی مسائل کمک کرد.

۱۱:۵۷» جان کری، وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده درباره جنگ علیه ایران: آنها تسلیم نخواهند شد؛ ما هم واضح است که قصد تسلیم شدن نداریم | باید فضایی باشد، برای رسیدن به توافق

جان کری، وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده درباره جنگ علیه ایران گفت: شما فقط از طریق مذاکره این را حل خواهید کرد.

آنها تسلیم نخواهند شد. ما هم واضح است که قصد تسلیم شدن نداریم.

آنها باید به آن میز مذاکره برسند. باید فضایی باشد... برای رسیدن به توافق.

۱۱:۵۶» رئیس‌جمهور برزیل: ترامپ حق ندارد صبح‌ها بیدار شود و به یک کشور تهدید کند

رئیس‌جمهور برزیل گفت: دونالد ترامپ حق ندارد صبح‌ها بیدار شود و به یک کشور تهدید کند.

۱۱:۴۷» پنتاگون: برای ترمیم ذخایر تسلیحاتی به سال‌ها زمان نیاز داریم

هیث کالینز، مدیر آژانس دفاع موشکی، در جلسه استماع کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان گفت: «این مدت زمان طول خواهد کشید تا این مهمات دوباره پر شوند. ما هر روز در حال تولید سلاح برای تکمیل آنها هستیم، اما چندین سال طول خواهد کشید تا دوباره پر شوند.»

۱۱:۳۹» وزارت خارجه پاکستان: لبنان همچنان بخشی از توافق آتش‌بس و صلح در آنجا برای مذاکرات صلح ضروری است | موضوع هسته‌ای از جمله موضوعات مورد بحث در مذاکرات بین تهران و واشنگتن است

وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد: لبنان همچنان بخشی از توافق آتش‌بس است و صلح در آنجا برای مذاکرات صلح ضروری می‌باشد.

 موضوع هسته‌ای از جمله موضوعات مورد بحث در مذاکرات بین تهران و واشنگتن است.

۱۱:۱۰» منابع رسمی لبنانی: امیدواریم درک آمریکایی‌ها برای فشار بر اسرائیل جهت توقف جنگ وجود داشته باشد | هنوز زمان جلسه دوم با اسرائیل مشخص نشده و لبنان بر توقف جنگ برای مذاکرات مستقیم تأکید دارد

منابع رسمی لبنانی به «العربی الجدید» گفتند: نمی‌توان وجود پیچیدگی‌های فراوان را انکار کرد، اما پایبندی به دیپلماسی برای حل همه مسائل ضروری است.

 امیدواریم درک آمریکایی‌ها برای فشار بر اسرائیل جهت توقف جنگ وجود داشته باشد.

 درک آمریکایی از درخواست لبنان برای توقف جنگ پیش از آغاز مذاکرات مستقیم وجود دارد.

 هنوز زمان جلسه دوم با اسرائیل مشخص نشده و لبنان بر توقف جنگ برای مذاکرات مستقیم تأکید دارد.

۱۱:۰۷» الجزیره: نشانه‌های فزاینده‌ای وجود دارد که مذاکرات بین ایالات متحده و ایران ممکن است سرانجام به سمت توافق پیش برود | مقامات پاکستانی معتقدند که پیشرفت واقعی داشته‌اند و در تلاشند تا شکاف‌هایی را که باعث شکست مذاکرات قبلی در اسلام‌آباد شده بود، پر کنند

الجزیره نوشت: نشانه‌های فزاینده‌ای وجود دارد که مذاکرات بین ایالات متحده و ایران ممکن است سرانجام به سمت توافق پیش برود، در حالی که پاکستان به عنوان واسطه عمل می‌کند.

مقامات پاکستانی معتقدند که پیشرفت واقعی داشته‌اند، پیام‌ها را بین طرفین رد و بدل کرده و در تلاشند تا شکاف‌هایی را که باعث شکست مذاکرات قبلی در اسلام‌آباد شده بود، پر کنند. 

۱۱:۰۶» وزارت امور خارجه پاکستان: تاکنون اطلاعاتی درباره مکان برگزاری دور دوم مذاکرات آمریکا و ایران در دست نیست

وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد: تاکنون اطلاعاتی درباره مکان برگزاری دور دوم مذاکرات آمریکا و ایران در دست نیست.

۱۱:۰۵» نبیه‌بری: پیش از اعلام آتش‌بس بین ایران و ایالات متحده، از عراقچی این اطمینان را دریافت کردم که تهران آتش‌بسی را که شامل لبنان نباشد، نخواهد پذیرفت

رئیس پارلمان لبنان تصریح کرد که مقامات لبنانی به جای تکیه بر روند منطقه‌ای مورد حمایت تهران، راهی واشنگتن و مذاکرات اشتباه انفرادی شدند تا آتش‌بس بیاورند، اما به جای آتش‌بس جنگ با حزب‌الله را آوردند.

بری به الاخبار یادآور شد که پیش از اعلام آتش‌بس بین ایران و ایالات متحده، از وزیر خارجه ایران عباس عراقچی این اطمینان را دریافت کرده که تهران آتش‌بسی را که شامل لبنان نباشد، نخواهد پذیرفت.

وی افزود که «پس از اختلالی که در بیروت در این مسیر رخ داد، تصمیم گرفتم از طریق کانال‌های دیگری اقدام کنم».

در این چارچوب، بری اشاره کرد که فرستادن مشاور سیاسی‌اش، نماینده علی حسن خلیل، به ریاض بر اساس درخواست سعودی و در چارچوب تلاش‌های سیاسی آشکار صورت گرفته است و «او برای تفریح یا ادای عمره به آنجا نرفته است».

۱۰:۰۵» سخنگوی ارتش: امیر حاتمی دستور دادند در صورت تجاوز زمینی به کشور، حتی یک نفر از متجاوزین هم نباید زنده بماند

امیر سرتیپ اکرمی‌نیا در گفتگوی تلویزیونی گفت: باید به‌طور ویژه یاد کنم از شهدایی که در عملیات مقابله با نفوذ آمریکا در جنوب اصفهان به شهادت رسیدند. ما در آنجا چهار نفر شهید تقدیم کردیم؛ شهید سرتیپ دوم مسعود زارع، استاد و فرمانده دانشکده پدافند نیروی زمینی ارتش در آن عملیات شجاعانه وارد شدند. 

دستور امیر فرماندهی کل ارتش جمهوری اسلامی ایران هم بود که اگر تجاوز زمینی به کشور صورت بگیرد، باید با جدیت برخورد شود و ایشان تأکید کرده بودند که حتی یک نفر از متجاوزین نباید زنده بماند. 

در شانزدهم فروردین یک نفوذی از طرف آمریکایی‌ها صورت گرفت و شهید زارع با گروهی از همرزمان خود بلافاصله در صحنه حاضر شدند. با شجاعت تمام، با موشک دوش پرتاب، هواپیمای C۱۳۰ آمریکایی را مورد اصابت قرار دادند و باعث شدند ماموریت آمریکایی‌ها متوقف شده و به شکست بینجامد و آمریکایی‌ها مجبور به فرار از صحنه شدند.

۱۰:۰۰» چین: حاکمیت و حقوق ایران به عنوان کشور ساحلی تنگه هرمز باید محترم شمرده و محافظت شود؛ در عین حال، آزادی و ایمنی دریانوردی بین‌المللی از طریق تنگه هرمز نیز باید تضمین شود

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در گفت‌وگوی تلفنی با عباس عراقچی همتای ایرانی خود، ضمن تاکید بر احترام به حقوق حاکمیتی ایران در تنگه هرمز، خواستار تضمین ایمنی دریانوردی بین‌المللی از این تنگه شد.

به گزارش روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست»، وزیر خارجه چین با بیان اینکه «اوضاع در مرحله‌ حیاتی گذار بین مناقشه و صلح» است، و تاکید بر حاکمیت ایران بر تنگه هرمز، خواستار تضمین ترددهای ایمن دریانوردی بین‌المللی از تنگه هرمز شد.

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه چین، وانگ یی گفت: پنجره‌ای برای صلح در حال گشوده شدن است و تاکید کرد: حاکمیت، امنیت و حقوق ایران به عنوان کشور ساحلی تنگه هرمز باید محترم شمرده و محافظت شوند. در عین حال، آزادی و ایمنی دریانوردی بین‌المللی از طریق تنگه هرمز نیز باید تضمین شود و تلاشها برای احیای ترانزیت عادی از طریق این تنگه، درخواست مشترک جامعه بین‌المللی است.

۹:۴۴» «فرانس پرس» به نقل از یک منبع رسمی لبنانی: ما هیچ اطلاعاتی درباره تماس احتمالی با طرف اسرائیلی نداریم

«فرانس پرس» به نقل از یک منبع رسمی لبنانی نوشت: ما هیچ اطلاعاتی درباره تماس احتمالی با طرف اسرائیلی نداریم.

۹:۲۹» فرمانده ارتش پاکستان به واشنگتن می‌رود

یک منبع امنیتی پاکستان گفت که فرمانده ارتش پاکستان به واشنگتن می‌رود.

یک منبع امنیتی پاکستان به الجزیره گفت که فیلد مارشال عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان فردا پس از بازگشت از سفر به ایران، به عنوان بخشی از تلاش‌های میانجیگری، به واشنگتن سفر خواهد کرد.

۸:۵۱» العربی الجدید: مصر اعلام کرد که هزینه واردات گاز طبیعی مایع بعد از جنگ از ۱۱ دلار ۲۰ دلار در هر میلیون واحد حرارتی بریتانیایی افزایش یافته

العربی الجدید نوشت: وزیر نفت مصر، اعلام کرد که هزینه واردات گاز طبیعی مایع در حال حاضر به حدود ۲۰ دلار در هر میلیون واحد حرارتی بریتانیایی (MMBtu) افزایش یافته است، در حالی که این رقم قبل از وقوع جنگ در منطقه خلیج فارس بین ۱۱ تا ۱۳ دلار بود.

 این نشان‌دهنده افزایش فشار بر بودجه انرژی این کشور به دلیل تنش‌های ژئوپلیتیک جهانی و افزایش قیمت نفت خام است. 

۸:۵۱» پاپ بار دیگر بر پیام صلح‌خواهانه خود تأکید کرد

پاپ لئو چهاردهم رهبر کاتولیک‌های جهان در ادامه اختلاف مواضع خود با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بر سر تجاوز نظامی به ایران، بار دیگر بر پیام صلح‌خواهانه خود تأکید کرد و گفت که مردم با وجود تفاوت‌های‌شان می‌توانند در کنار یکدیگر در کمال صلح زندگی کنند.

۸:۴۷» محسن رضایی: تمدید آتش‌بس اصلاً به‌نفع ما نیست

سرلشکر محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت گفت: تمدید آتش‌بس اصلاً به‌نفع ما نیست، فشارها باید جدی شود، لانچرهای ما اکنون روی ناوهای دشمن قفل است.

رضایی با هشدار به تحرکات دریایی آمریکا گفت: ترامپ می‌خواهد پلیس تنگه هرمز شود، اما ما با محاصره دریایی به‌هیچ‌وجه از 10 شرط خود در مذاکرات کوتاه نمی‌آییم. اگر نیروهای آمریکایی به سواحل و زمین بیایند، این برای ما عالی است؛ آن موقع ما هزاران نفر اسیر می‌گیریم و بابت هر اسیر یک میلیارد دلار دریافت می‌کنیم.

سرلشکر رضایی در پایان گفت: آمریکا همان‌طور که در باز کردن تنگه هرمز شکست تاریخی خورد، در محاصره دریایی نیز محکوم به شکست است، نیروهای مسلح ایران چنین اجازه‌ای نخواهند داد و اهرم‌های دست‌نخورده بزرگی برای مقابله دارند. آمریکایی‌ها هیچ طرحی برای پایان جنگ ندارند؛ در آخرین طرح‌شان می‌خواستند در اصفهان چترباز پیاده کنند و اورانیوم ما را ببرند تا به‌خیال خود دستاوردسازی کنند.

وی با ارائه دو پیش‌بینی از آینده گفت: یا این‌ها تا همین‌جا رها می‌کنند و 10 شرط ما را می‌پذیرند (که بعید می‌دانم چون شجاعت هیتلر را هم ندارند) و یا اینکه آمریکا به تلاش‌های مذبوحانه خود ادامه خواهد داد.

۸:۳۸» العربی الجدید: در چین گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه یکی از اهداف واشنگتن در مسدود کردن تنگه هرمز، قطع جریان نفت ایران به پکن و در نتیجه مجبور کردن چین به اعمال فشار بر تهران برای دستیابی به توافق است / برخی استدلال می‌کنند واشنگتن قدرت نفوذ پکن بر تهران را بیش از حد ارزیابی می‌کند؛ چین در موقعیتی نیست که تهران را مجبور به تغییر مسیر کند

العربی الجدید نوشت: در چین گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه یکی از اهداف واشنگتن در مسدود کردن تنگه هرمز، قطع جریان نفت ایران به پکن، بزرگترین خریدار آن، و در نتیجه مجبور کردن چین به اعمال فشار بر تهران برای دستیابی به توافق صلح است.

 با این حال، برخی استدلال می‌کنند که حتی اگر واشنگتن در تلاش است چین را به موضع خاصی وادار کند، در واقع قدرت نفوذ واقعی پکن بر تهران را بیش از حد ارزیابی می‌کند. آنها خاطرنشان می‌کنند که این قدرت نفوذ در واقع محدود است، زیرا ایران برای روابط خود با چین ارزش قائل است اما همچنان از وابستگی بیش از حد به آن محتاط است و پکن در موقعیتی نیست که تهران را مجبور به تغییر مسیر کند. 

۸:۲۸» نیویورک تایمز: نخست وزیر ایتالیا در ابتدا ترامپ را به عنوان یک «دارایی سیاسی» می‌دید که به او قدرت میانجیگری بین اروپا و واشنگتن را می‌داد، اما این دارایی اکنون به یک «بار سمی» تبدیل شده

نیویورک تایمزنوشت: ملونی، نخست وزیر ایتالیا در ابتدا ترامپ را به عنوان یک «دارایی سیاسی» می‌دید که به او قدرت میانجیگری بین اروپا و واشنگتن را می‌داد، اما این دارایی اکنون به یک «بار سمی» تبدیل شده است.

۸:۲۲» تلاش نتانیاهو برای جایگزینی سیاست سنتی «مدیریت منازعه» با دکترین «پایان دادن به تهدیدها»، چیزی جز یک باتلاق منطقه‌ای، انزوای بین‌المللی و بازگشت به چرخه خشونتی که او به دنبال شکستن آن بود، به بار نیاورده

فارین پالسی نوشت: تلاش بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ، برای جایگزینی سیاست سنتی «مدیریت منازعه» با دکترین «پایان دادن به تهدیدها»، چیزی جز یک باتلاق منطقه‌ای، انزوای بین‌المللی و بازگشت به چرخه خشونتی که او به دنبال شکستن آن بود، اما با هزینه‌های انسانی و مادی ویرانگرتر، به بار نیاورده است. 

ادعاهای نتانیاهو مبنی بر موفقیت - که مبتنی بر تضعیف توانایی‌های مخالفانش است - در واقع اعتراف به شکست و بازگشت به همان دکترینی است که او امیدوار بود آن را کنار بگذارد.

با وجود تمام ویرانی‌هایی که اسرائیل به دشمنان خود وارد کرده، موفق به از بین بردن هیچ یک از آنها، حتی حماس، نشده است و این به معنای آن است که دکترین امنیتی پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ یک «شکست تاریخی با تمام معیارها» تلقی می‌شود.

۸:۱۷» ترامپ: ما در تلاشیم تا بین اسرائیل و لبنان فضای تنفس ایجاد کنیم | مذاکرات بین اسرائیل و لبنان فردا برگزار خواهد شد

ترامپ گفت: ما در تلاشیم تا بین اسرائیل و لبنان فضای تنفس ایجاد کنیم.

وی افزود: مذاکرات بین اسرائیل و لبنان فردا برگزار خواهد شد.

۵:۱۴» گفت‌وگوی بن سلمان و نخست وزیر پاکستان درمورد مذاکرات آمریکا و ایران

خبرگزاری عربستان سعودی اعلام کرد: مذاکرات بین بن سلمان و نخست وزیر پاکستان در جده به مذاکرات جاری بین ایالات متحده و ایران پرداخت.

۵:۱۳» سناتور کریس کونز: قبل از جنگ ترامپ با ایران، تنگه هرمز باز بود، اما حالا بسته شده | ترامپ هنوز نمی‌تواند توضیح دهد که این اوضاع چطور آمریکا را امن‌تر کرده

سناتور کریس کونز، دموکرات:

قبل از جنگ ترامپ با ایران، تنگه هرمز باز بود. حالا بسته شده، قیمت بنزین در حال افزایش است و رئیس‌جمهور هنوز نمی‌تواند توضیح دهد که این اوضاع چطور آمریکا را امن‌تر کرده است.

۵:۰۵» ۶۵ عملیات حزب الله علیه اسرائیل در روز چهارشنبه

مقاومت اسلامی لبنان با صدور ۳۹ بیانیه از انجام ۶۵ عملیات علیه مواضع صهیونیست‌ها در روز چهارشنبه خبر داد.

۵:۰۴» حنظله: بزرگترین موزه هولوکاست در اسرائیل را هک کردیم

فارس: گروه هکری حنظله در پیامی اعلام کرد که موفق به هک کامل سامانه‌های موزه «یاد واشم» (بزرگترین موزه هولوکاست در سرزمین‌های اشغالی) شده است.

حنظله در این پیام تأکید کرد که اکنون اطلاعات شخصی تمام بازدیدکنندگان، اهداکنندگان مالی، هیأت‌های مخفی و حتی مأموران موساد که با نام‌های جعلی در این مرکز رفت‌وآمد داشته‌اند، در اختیار این گروه قرار دارد.

حنظله برای اثبات ادعای خود، آدرس اینترنتی منتشر شده را در دسترس عموم قرار داد.

http://nasir.cc/pages/Holocaust-Museum.html

۴:۵۱» میدل ایست آی: صندوق سرمایه‌گذاری عربستان در آستانه قطع حمایت مالی ۵ میلیارد دلاری خود از لیگ حرفه‌ای گلف است؛ زیرا سیاست ریاضت اقتصادی در پیش گرفته

میدل ایست آی نوشت: صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان سعودی (PIF) در آستانه قطع حمایت مالی خود از لیو گلف (لیگ حرفه‌ای گلف) قرار دارد، چرا که در بحبوحه جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران و توقف پروژه‌های عظیم داخلی، سیاست ریاضت‌اقتصادی را در پیش گرفته است.

فایننشال تایمز روز چهارشنبه گزارش داد که صندوق ثروت ملی این پادشاهی ممکن است از همین پنجشنبه اعلام کند که از لیو گلف کنار می‌کشد و بدین‌ترتیب ضربه‌ای به سرمایه‌گذاری ۵ میلیارد دلاری خود در این نهاد وارد می‌آورد.

این گزارش افزود که PIF پیش از آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران نیز به خروج از این سرمایه‌گذاری فکر می‌کرده، اما هرگونه تصمیم در این زمینه احتمالاً موجی از نگرانی را در جهان ورزش و سایر نهاد‌هایی که به دنبال جذب سرمایه از صندوق‌های ثروت ملی حوزه خلیج فارس هستند، ایجاد خواهد کرد.

صندوق سرمایه‌گذاری عربستان حامی اصلی لیو گلف است که از زمان تأسیس خود در سال ۲۰۲۱ متحمل زیان‌های سنگینی شده، و این اقدام به احتمال زیاد به معنای پایان کار لیو گلف خواهد بود.

سرمایه‌گذاری صندوق سعودی روی لیو گلف برای رقابت با تور PGA (معتبرترین تورنمنت گلف در جهان) یکی از مجموعه سرمایه‌گذاری‌هایی بود که در راستای تقویت حضور سعودی در ورزش و سرگرمی و در تلاش برای تنوع‌بخشی به اقتصاد این کشور و کاهش وابستگی به انرژی انجام شد.

۴:۵۰» ادعای رویترز: ایران ممکن است اجازه دهد کشتی‌ها آزادانه در سمت عمانی تنگه هرمز تردد کنند به شرط آنکه آمریکا خواسته‌های تهران را بپذیرد

رویترز مدعی شد: یک منبع گفت ایران ممکن است به عنوان بخشی از پیشنهاد‌هایی که در مذاکرات با آمریکا مطرح کرده، اجازه دهد کشتی‌ها بدون خطر حمله، آزادانه در سمت عمانی تنگه هرمز تردد کنند.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، این منبع نگفت که آیا ایران همچنین با پاک‌سازی هرگونه مین‌هایی که ممکن است در آن آبراه کار گذاشته باشد موافقت خواهد کرد.

اما منبع افزود که این پیشنهاد منوط به این است که واشنگتن آماده پذیرش خواسته‌های تهران باشد؛ شرطی که برای هر پیشرفت احتمالی در مورد تنگه هرمز محوری تلقی می‌شود.

یک منبع امنیتی غربی گفت که پیشنهاد اجازه تردد بدون مانع کشتی‌ها در آب‌های عمان مدتهاست در دست بررسی بوده، اگرچه مشخص نیست که تاکنون پاسخی از سوی واشنگتن داده شده است یا خیر.

۴:۴۱» روسیه: آمریکا پیشنهاد ما مبنی بر تحویل گرفتن تمام اورانیوم غنی‌شده ایران را رد کرد

به گفته کرملین، آمریکا پیشنهاد روسیه مبنی بر تحویل گرفتن تمام اورانیوم غنی‌شده ایران را رد کرده است.

۲:۱۱» مدیرعامل بانک اچ‌اس‌بی‌سی: بالاترین قیمتی که برای یک بشکه نفت شنیده شده، ۲۸۶ دلار در سری‌لانکا بوده | قیمت مرجع نفت در غرب، منعکس‌کننده قیمت واقعی‌ای نیست که خریداران در برخی نقاط جهان می‌پردازند | تیتر‌ها می‌گوید قیمت نفت بالای ۱۰۰، ۱۱۰ دلار است، اما در عمل، برای خرید نفت از خاورمیانه ممکن است ۱۴۰، ۱۵۰ دلار بپردازید

جورج الحداری، مدیرعامل بانک اچ‌اس‌بی‌سی، در یک مجمع سرمایه‌گذاری در هنگ‌کنگ گفت که در نتیجه جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، قیمت هر بشکه نفت در آسیا در حداقل یک مورد به ۲۸۶ دلار رسیده است.

الحداری این اظهارات را برای تأکید بر این نکته مطرح کرد که قیمت مرجع نفت در غرب، منعکس‌کننده قیمت واقعی‌ای نیست که خریداران در برخی نقاط جهان می‌پردازند.

او گفت: «چیزی که مرا نگران می‌کند تیتر‌های خبری نیست. منظورم این است که تیتر‌ها می‌گوید قیمت نفت بالای ۱۰۰، ۱۱۰ دلار است.»

این بانکدار گفت: «در عمل، اما اگر الان بخواهید نفت را از خاورمیانه تهیه کنید، ممکن است ۱۴۰، ۱۵۰ دلار بپردازید.»

الحداری گفت که بالاترین قیمتی که برای یک بشکه نفت شنیده شده، ۲۸۶ دلار در سری‌لانکا بوده است.

۲:۰۷» ان‌بی‌سی: جمهوری‌خواهان از این وحشت دارند که جنگ ایران ممکن است پیروزی در انتخابات میان‌دوره‌ای را از آنها بگیرد

ان‌بی‌سی نوشت:

در گفت‌و‌گو‌های گروهی و جلسات، جمهوری‌خواهان در خلوت از این وحشت دارند که جنگ ایران ممکن است پیروزی در انتخابات میان‌دوره‌ای را از آنها بگیرد.

بسیاری از قانونگذاران و استراتژیست‌های جمهوری‌خواه به ان‌بی‌سی نیوز گفتند که نگرانند حزبشان حرف چندانی برای ارائه نداشته باشد.

یکی از افکارسنج‌ها گفت: «در حال حاضر، رأی‌دهندگان هیچ پیام یا استراتژی‌ای از ما نمی‌بینند.»

۱:۲۲» ادعای‌ای‌بی‌سی نیوز: هدف دولت ترامپ این است که توافقی جامع واشنگتن و تهران را در دومین دیدار حضوری به خط پایان برساند؛ تمدید آتش‌بس فعلا در اولویت نیست؛ تضمینی وجود ندارد که ونس، ویتکاف، و کوشنر هر سه نفر در دور بعدی مذاکرات هم حضور داشته باشند

ای‌بی‌سی نیوز مدعی شد:

به گفته مقامات امریکا، هدف دولت ترامپ این است که واشنگتن و تهران را تا آستانه توافقی جامع برای پایان دادن به منازعه پیش ببرد؛ توافقی که سپس بتوان در دومین دیدار حضوری، آن را به خط پایان رساند.

مقامات اذعان دارند که مذاکرات فنی برای مشخص کردن جزییات دقیق و نحوه اجرای توافق احتمالاً زمان بیشتری طول خواهد کشید و چه بسا در نهایت نیاز به تمدید آتش‌بس اولیه باشد، اما عقب انداختن تاریخ انقضای آتش‌بس در حال حاضر اولویت اصلی دولت نیست.

یکی از مقامات گفت که جی دی ونس، استیو ویتکاف، و جرد کوشنر در طول هفته همچنان در مذاکرات نقش داشته‌اند، اما تضمینی وجود ندارد که هر سه نفر در دور دوم گفت‌و‌گو‌ها حضور داشته باشند.

۱:۲۱» ادعای‌ای‌بی‌سی نیوز: دولت ترامپ خوشبین است که پیش از پایان آتش‌بس، دیدار دیگری بین ایران و آمریکا ترتیب داده شود

مقامات ارشد دولت ترامپ که از روند مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران آگاه هستند، همچنان خوشبین هستند که به‌زودی دیدار حضوری دیگری بین دو طرف ترتیب داده شود که احتمالاً پیش از پایان آتش‌بس در هفته آینده برگزار خواهد شد.

دو مقام آمریکایی گفتند که از زمان پایان دور اول مذاکرات، ارتباط بین هیئت‌های مذاکره‌کننده دو کشور با سرعت ثابتی ادامه داشته است.

این مقامات افزودند که این گفت‌و‌گو‌ها عمدتاً از طریق کانال‌های غیرمستقیم و گاهی نیز از طریق خطوط مستقیم انجام میشود.

۱:۱۰» طعنه رهبر دموکرات‌های سنا: مدیریت ترامپ در عملیات «خشم حماسی» یک «شکست حماسی» بود

چاک شومر رهبر دموکرات‌های سنای آمریکا در اظهارنظری طعنه آمیز گفت: مدیریت دونالد ترامپ در عملیات «خشم حماسی» یک «شکست حماسی» بوده است.

۱:۱۰» ادعای اکسیوس: جلسه کابینه امنیتی اسرائیل بدون اتخاذ تصمیمی درباره آتش‌بس در لبنان به پایان رسید

اکسیوس مدعی شد:

طبق گفته دو مقام اسرائیلی، جلسه کابینه امنیتی اسرائیل بدون اتخاذ تصمیمی درباره آتش‌بس در لبنان به پایان رسید.

ادعای وال استریت ژورنال: ترامپ به پادشاه و ملکه هلند گفت می‌خواهد هرچه سریعتر به جنگ ایران پایان دهد | او گفت تنها راه برای بازگرداندن تهران به میز مذاکره، افزایش فشار است

وال استریت ژورنال مدعی شد:

در یک شام خصوصی در شب دوشنبه، ترامپ به پادشاه و ملکه هلند گفت که می‌خواهد هرچه سریعتر به جنگ در ایران پایان دهد.

به گفته مقام‌هایی که از جزییات این گفت‌و‌گو آگاه شده‌اند، ترامپ در این شام که در کاخ سفید برگزار شد، طی ادعایی به مهمانان سلطنتی و مقام‌های هلندی گفت که تنها راه برای بازگرداندن تهران به میز مذاکره، افزایش فشار است.

۰۰:۵۲» یاسمین انصاری نماینده ایرانی‌تبار کنگره آمریکا: امروز طرح استیضاح هگسث را ارائه کردم / او در ایران با حمله به یک مدرسه و قتل ۱۶۰ کودک، مرتکب جنایت جنگی شد / شک ندارم که اگر این دلقک در جایگاهش باقی بماند، جنایات بیشتری رخ خواهد داد

یاسمین انصاری نماینده ایرانی‌تبار کنگره آمریکا:

امروز طرح استیضاح هگسث را ارائه کردم. او به سوگند قانون اساسی خود پایبند نبود. او در ایران مرتکب جنایت جنگی شد، با حمله به مدرسه‌ای که بیش از ۱۶۰ کودک را به قتل رساند.

ما باید هر کسی را که مرتکب جنایت جنگی شده تحت تعقیب قرار دهیم.

شکی ندارم که اگر این دلقکِ مطلق — آن هم فاکس نیوز سابق، نه حتی یک مجری واقعی — در جایگاهش باقی بماند، جنایات بیشتری رخ خواهد داد.

۰۰:۴۴» دراپ‌سایت: در ۲۴ ساعت گذشته، دو ابرنفتکش تحت تحریم‌های آمریکا با موفقیت از محاصره آمریکا در تنگه هرمز عبور کرده و وارد ایران شدند

دراپ‌سایت نوشت:

در ۲۴ ساعت گذشته، دو ابرنفتکش تحت تحریم‌های آمریکا هستند، به نام‌های «آلیشیا» (۹۲۸۱۶۹۵) و «آر‌اچ‌ان» (۹۲۰۸۲۱۵) با موفقیت از محاصره آمریکا در تنگه هرمز عبور کرده و وارد ایران شده‌اند.

این دو کشتی قرار است در مجموع ۴ میلیون بشکه نفت به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار بارگیری کنند.

۰۰:۳۵» دیدار بن سلمان با شهباز شریف

خبرگزاری رسمی عربستان از دیدار محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور با شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان خبر داد.

۰۰:۳۵» قالیباف: ایالات متحده باید به توافق عمل کند

رئیس مجلس در حساب کاربری خود در شبکهٔ ایکس نوشت:

تکمیل و تثبیت آتش‌بس فراگیر در لبنان نتیجهٔ مقاومت و نبرد جانانه حزب الله عزیز و متحد بودن محور مقاومت خواهد بود.

ایالات متحده باید به توافق عمل کند.

مقاومت و ایران یک جان هستند، هم در جنگ و هم در آتش بس.

آمریکا از اشتباه «اول اسرائیل» دست بردارد.

شهادت ۳۸ نفر از شهروندان شهریار در جنگ رمضان

فرماندار شهرستان شهریار در جلسه شورای اداری گفت: ۳۸ نفر از شهروندان شهریاری طی جنگ رمضان به شهادت رسیدند.

وی گفت: طبق اعلام هلال‌احمر شهرستان در ۲۹ مأموریت انجام‌یافته توسط هلال‌احمر، ۱۹ نقطه مختلف در شهرستان شهریار مورد اصابت قرار گرفته و در مجموع ۳۸ شهید در شهرستان در مدت جنگ رمضان داریم که از این تعداد ۷ نفر شهدای اطفال و ۹ نفر از بانوان و دختران و ۲۶ نفر هم از شهروندان عادی هستند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی